V prosinci si naše německá skupina ze 2.A zkrátila předvánoční čas pečením a vařením různých specialit německy mluvících zemí. Na stole se sešly koláče, buchty, dorty a jiné kousky opravdu v hojném počtu. K zahlédnutí a ochutnání byly například Laugenbrezeln, Wiener Schnitzel, Apfelstrudel, Sachertorte, Dalken, Stollen a Lebkuchen. Nejlepší na tom bylo, že snad každý kousek byl opravdu chutný a připravený jistě s neobyčejnou trpělivostí a snahou.
Všeho bylo naneštěstí tolik, že se o naše díla mohly poprat i jiné třídy, které zbytky od našeho stolu uklidily poměrně důkladně a v rekordním čase. Tím, že jsme i některým profesorům zajistili svačinu (načež konstatovali, že nám alespoň něco jde), jsme naši „Kulinarische Stunde“ úspěšně zakončili.
Filip Valečka, 2.A